Marketing stage Niels – Customer Journey

Steve Jobs, eigenaar van Apple, zei ooit: ‘Als piraat kom je verder dan wanneer je bij de marine gaat’. Bij VKP voegen we daar aan toe: “…moet je nagaan als ze samenwerken!”. Niet voor niets is ons motto dan ook ‘Laten we samen bouwen!’. Om ons samenwerkingsproces constant te verbeteren zijn we het afgelopen jaar bezig geweest om de Customer Journey (klantreis) van onze opdrachtgevers in kaart te brengen.

Als piraat bereik je meer dan wanneer je bij de marine gaat!

Onderzoek onder onze vaste samenwerkingspartners

Niels Westdorp heeft afgelopen maanden zijn afstudeerstage bij VKP gelopen. Hij stelt zich voor: ‘’Ik ben Niels Westdorp en ik ben 21 jaar oud. Ik ben momenteel bezig met het afronden van mijn afstudeerstage bij VKP. Ik volg de opleiding Commerciële Economie op de HZ in Vlissingen. VKP leek mij een interessant bedrijf, omdat de bedrijfsvoering me erg aanspreekt. Het werken met plezier en met elkaar staat centraal in de bedrijfsvoering bij VKP. Dit heb ik gedurende mijn stage ook echt mee mogen maken! Daarnaast sprak het onderzoek mij ook erg aan”.

Tijdens mijn afstudeerstage heb ik onderzoek gedaan onder een willekeur aannemers waar VKP mee samenwerkt. Gedurende het onderzoek heb ik de klantreis achterhaald die aannemers bij VKP doorlopen. De ervaringen van aannemers over VKP zijn belangrijk voor mijn stagebedrijf, om op deze manier de relaties en samenwerking te optimaliseren. Hierdoor kunnen we samen sneller en goedkoper gebouwen van een hoge kwaliteit bouwen.

VKP

Opdrachtgevers… bedankt!

Via deze weg willen we onze opdrachtgevers bedanken! Dat er sprake is van openheid en transparantie tussen VKP en haar samenwerkingspartners heeft Niels gedurende zijn onderzoek ervaren. Niels vertelt dan ook: ‘

Ik hoefde maar te bellen naar een aannemer en eigenlijk iedereen stond open om me te helpen. Ze wilden echt tijd voor me vrijmaken en de gesprekken waren stuk voor stuk zeer nuttig.

Niels heeft aan de hand van zijn bevindingen een vijftal aanbevelingen opgesteld. Deze aanbevelingen heeft hij vervolgens uitgewerkt naar concrete handvaten. Door dit onderzoek zijn we te weten gekomen wat onze opdrachtgevers belangrijk vinden en hierdoor kunnen we hen in de toekomst nog beter bedienen. En deze optimalisatie komt alleen maar ten goede aan het eindproduct voor de klant. Laten we samen bouwen!