Waarom 'gewoon' houtskeletbouw van VKP?

Houtskeletbouw
houtskeletbouw element

Duurzaam bouwen met hout

Hout is het enige bouwmateriaal wat CO₂ opslaat. Hierdoor is het één van de duurzamere bouwmaterialen, maar draagt het ook bij aan een fijne leefomgeving.

Gewoon houtskeletbouw voor een scherpe prijs

Gewoon HSB van VKP is alles wat je verwacht van houtskeletbouw tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ons basis product, maar gewoon goed!

Korte bouwtijd

In vergelijking met traditioneel bouwen, heeft bouwen met prefab houtskeletbouwelementen een korte bouwtijd. In de fabriek wordt namelijk al 90% van het werk uitgevoerd onder geconditioneerde omstandigheden.

Hoge RC-Waarde

HSB-elementen van VKP hebben een minimale RC-waarde van 4,7 m2 K/W. Dat heeft alles te maken met het feit dat hout van nature een isolerend bouwmateriaal is. Daarnaast maken we  de HSB-elementen isolerender door verschillende isolatietechnieken toe te passen.

'Gewoon' houtskeletbouw elementen

Houtskeletbouw en VKP gaan hand in hand door het leven. Als Zeeuwse producent willen we met dit mooie product iedereen de kans bieden om in een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig gebouw te wonen of te werken tegen een betaalbare prijs. Voor onze opdrachtgevers hebben we al veel mooie projecten mogen realiseren met dit product!

Waarom we zo enthousiast zijn over houtskeletbouw? Dat komt omdat we ons maar al te goed beseffen dat we iets moeten veranderen in de markt. We lopen namelijk op zowel de korte als de lange termijn tegen veel dingen aan. Denk hierbij ten eerste aan het grote woningtekort. Ten tweede stijgen de huizenprijzen hard. Ten derde nemen de materiaal- en personeelskosten toe door een tekort. Verandering begint altijd bij jezelf, maar met houtskeletbouw zijn we in ieder geval op de goede weg.

Duurzaam bouwen met hout

Als gevolg van alle problemen, werken we bij VKP met HSB-elementen. We geloven namelijk dat deze een oplossing zijn voor de genoemde problemen. Ten eerste omdat het continu gebruiken van hout tot wel 40% vermindering van de CO2-uitstoot kan leiden. Ten tweede slaat hout CO2 op. Deze CO2 blijft vervolgens voor een lange tijd opgeslagen. Ook wanneer het hout wordt gebruikt voor houtskeletbouw in gebouwen. Elke m3 hout legt bijna een ton CO2vast! Verder is hout circulair, dat wil zeggen dat het makkelijk te hergebruiken is. Hierdoor blijft het materiaal benut en blijft de CO2 nog langer opgeslagen. Daarnaast draagt HSB bij aan de oplossing voor het tekort aan woningen. Door met HSB-elementen te werken maken we de bouwtijd namelijk minder lang. Hierdoor kunnen er meer huizen in kortere tijd gebouwd worden. Wil je meer weten over de voordelen van hout? Klik hier!

Engineering, productie en montage

We willen bij VKP de beste worden in wat we doen! Zo willen we bijvoorbeeld de beste HSB-elementen die denkbaar zijn maken. Hiervoor nemen we een groot deel van het bouwproject in eigen handen. We engineeren, produceren en monteren alles zelf, hierdoor maken we HSB-elementen naar wens. Nieuwsgierig naar hoe wij dit allemaal doen? Ontdek dan meer over ons proces!
Een aantal voordelen van onze (prefab) houtskeletbouwelementen op een rijtje:

  • Hout is een licht, sterk en duurzaam materiaal met een hoge isolatiewaarde;
  • Geen faal- en/of afstemmingskosten tussen leveranciers en monteurs;
  • HSB-elementen worden op maat gemaakt en kunnen afgestemd worden op de afwerking van de gevel;
  • Door geïndustrialiseerd te bouwen met hout verkorten we de bouwtijd. Bovendien verminderen we de overlast op de bouwplaats;
  • Onze HSB-elementen worden in onze fabriek onder geconditioneerde omstandigheden geproduceerd;
  • Wij engineeren, produceren en monteren alles zelf. Daardoor dalen de faalkosten. Daarnaast verbetert de communicatie.
We staan er altijd voor open om samen met jou te sparren over houtskeletbouw. Neem contact op met Matthias (onze Commercieel Technisch Adviseur) of via de contactpagina. Wij zorgen ervoor dat de koffie klaarstaat voor jouw bezoek. Hopelijk tot snel!

Meer informatie?

Matthias van Burg

Matthias van Burg

Commercieel Technisch Adviseur

Met wat kunnen we je nog meer verder helpen?