Laten we samen bouwen!

Houtskeletbouw

HomeHoutskeletbouw

Houtskeletbouw (HSB) Elementen

Bij VKP werken we met houtskeletbouw (HSB). Als Zeeuwse producent willen we hiermee iedereen de kans bieden om in een hoogwaardig kwalitatief gebouw te wonen of werken tegen een betaalbare prijs. Voor onze opdrachtgevers hebben we al veel mooie projecten mogen realiseren met dit product!

Laten we samen veranderen met houtskeletbouw

In de eerste plaats kampen in Nederland met een groot tekort aan huizen. Ten tweede stijgen de huizenprijzen hard. Ten derde nemen de materiaal- en personeelskosten toe door een tekort. Daarnaast hebben we ook nog te maken met milieuproblemen, bijvoorbeeld de uitstoot van CO2 en stikstof. Kortom, zowel op de korte als op de lange termijn lopen we samen tegen veel dingen aan. We moeten dus iets veranderen. Volgens ons begint dit altijd bij jezelf.

Als gevolg van alle problemen, werken we bij VKP met HSB-elementen. We geloven namelijk dat dit een oplossing is voor de genoemde problemen. Ten eerste omdat het continu gebruiken van hout tot wel 40% vermindering van de CO2-uitstoot kan leiden. Ten tweede slaat hout CO2 op. Deze CO2 blijft vervolgens voor een lange tijd opgeslagen. Namelijk ook wanneer het hout wordt gebruikt voor houtskeletbouw in gebouwen. Elke m3 hout legt bijna een ton CO2 vast! Ten derde omdat hout circulair is. Dat wil zeggen dat het makkelijk is her te gebruiken. Hierdoor blijft het materiaal benut en blijft de CO2 nog langer opgeslagen. Daarnaast draagt HSB bij aan de oplossing voor het tekort aan woningen. Door met HSB-elementen te werken maken we de bouwtijd namelijk minder lang. Hierdoor kunnen er meer huizen in kortere tijd gebouwd worden. Wil je meer weten over de voordelen van hout? Volg de link.

Engineering, productie en montage – Alles onder één dak!

We willen bij VKP de beste worden in wat we doen! Zo willen we bijvoorbeeld de beste HSB-elementen die denkbaar zijn maken. Hiervoor nemen we een groot deel van het bouwproject in eigen handen. We engineeren, produceren en monteren namelijk in ons proces. Hierdoor maken we HSB-elementen naar wens. Nieuwsgierig naar hoe wij dit allemaal realiseren? Ontdek dan meer over ons proces!

Houtskeletbouw is een bouwwijze waarbij wij de wanden, vloeren en daken produceren tot een open, houten raamwerk. Dit raamwerk is geproduceerd van gecertificeerd hout afkomstig uit gecertificeerde kapgebieden. Een aantal voordelen van onze (prefab) houtskeletbouw elementen op een rijtje:

  • Hout is een licht, sterk en duurzaam materiaal met een hoge isolatiewaarde.
  • Geen faal- en of afstemmingskosten tussen leveranciers en monteurs.
  • HSB-elementen worden op maat gemaakt en kunnen afgestemd worden op de afwerking van de gevel.
  • Door geïndustrialiseerd te bouwen met hout verkorten we de bouwtijd. Bovendien verminderen we de overlast op de bouwplaats.
  • Onze HSB-elementen worden in onze fabriek onder geconditioneerde omstandigheden geproduceerd.
  • Wij engineeren, produceren en monteren alles zelf. Daardoor dalen de faalkosten. Daarnaast verbetert de communicatie.

We staan er altijd voor open om samen met jou te sparren over houtskeletbouw. Neem contact op via de Contact pagina. Wij zorgen vervolgens dat de koffie klaar staat voor jouw bezoek. Hopelijk tot snel!

Certificeringen
Bouwende Nederland
VCA
Erkend Leerbedrijf
FSC
Contact
Kloosterpoort 1, 4421 SN Kapelle
+31 (0) 113 - 33 08 55
info@vkpbouw.com

Copyright © VKP B.V. 2022