Waarom minerale gevelstrips?

Minerale Gevelstrips
HSB wand WANT

Korte bouwtijd

Minerale gevelstrips worden in onze fabriek onder geconditioneerde omstandigheden aangebracht op de HSB-elementen. Ons interne proces is zo ingericht dat de doorloop tijd t.o.v. traditionele bouwmethodieken veel korter is.

Duurzaamheid

Gevelstrips worden gedroogd op 60 graden Celsius. Om dit in een context te zetten: bakstenen bak je op gemiddeld 1000 graden Celsius. Dit verschil leidt al snel tot een vermindering van 80% CO₂-uitstoot bij de productie van gevelstrips ten opzichte van bakstenen.

Onderhoudsarme gevel

Vanwege het onderhoudsarme karakter van minerale gevelstrips is de total cost of ownership van een gevelisolatiesysteem met minerale gevelstrips extreem laag.

De bewoner centraal

Minerale gevelstrips worden tijdens het productieproces in onze fabriek onder geconditioneerde omstandigheden geplakt. Dit betekent meer rust op de bouwplaats en geen overlast voor de buurt.

Oneindige mogelijkheden met gevelstrips!

Een optie voor een hoogwaardig kwalitatief duurzaam gebouw is een gevel met minerale gevelstrips. Door deze gevelafwerking fabrieksmatig toe te passen in combinatie met HSB-gevelelementen kan op een snelle manier een duurzame en hoogwaardige gevel gecreëerd worden. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen. Je leest ze op deze pagina!

De gevel bepaalt in sterke mate de uitstraling en het gezicht van een gebouw. Daarnaast is het belangrijk dat een gevel voldoet aan de gestelde eisen om in een gebouw te mogen wonen of werken. Zo zijn er met onze gevelstrips diverse mogelijkheden mogelijk. Ten eerste zijn deze gevelstrips in diverse maten te produceren. Ten tweede zijn er verschillende vormen mogelijk waardoor een nieuw gebouw ieder willekeurig uiterlijk kan krijgen. Daarnaast zijn zowel de kleur als de structuur van de minerale gevelstrips in veel varianten mogelijk. Kortom, totale vrijheid in het ontwerp! Doordat een HSB gevel met gevelstrips ook nog eens enorm goed isoleert, is dit product de laatste jaren razend populair!

Minerale gevelstrips binnen ons proces

Wij produceren houtskeletbouw (HSB) elementen. De kunnen we, naar wens, afwerken met verschillende soorten gevelstrips. De gevelstrips worden direct in onze fabriek gemonteerd. We streven ernaar om een totaalproduct af te leveren aan onze opdrachtgevers. Doordat we gevelstrips gebruiken, kunnen we dit ook daadwerkelijk waarmaken. Echter, de gevelstrips zijn een klein onderdeel van ons hele proces. Ben je benieuwd naar hoe ons hele proces eruitziet?  Ontdek dan meer over ons proces!

Wat zijn minerale gevelstrips?

Minerale gevelstrips vormen een veelzijdig product om gevels mee te bekleden. De minerale gevelstrips zijn, na montage, optisch niet te onderscheiden van klassieke bakstenen. Daarnaast zijn ze licht van gewicht en flexibel toepasbaar. Met minerale gevelstrips wordt een grote stap gezet richting een groenere toekomst. De gevelstrips worden namelijk gedroogd op 60 graden Celsius. Daarentegen worden bakstenen gebakken op 1000 graden Celsius. Er wordt dus minder CO2 uitgestoten bij een gevel met minerale gevelstrips dan bij een traditionele gevel. Omdat het een erg licht product is, is de CO2-uitstoot afkomstig van transport minimaal. Ben je enthousiast, maar zou je graag nog meer willen lezen over minerale gevelstrips? We maken het je makkelijk. Vind meer.

 

Een aantal voordelen van minerale gevelstrips op een rijtje:

  • De gevelstrips vallen binnen brandklasse A. Hierdoor zijn ze brandveilig
  • Onze gevelstrips worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen en zijn dus duurzaam
  • Alle gevelstrips zijn kleurvast en mede daardoor onderhoudsarm
Het gebruik van gevelstrips is een mooie manier om een gebouw een strak uiterlijk te geven. Daarnaast zijn er nog meer manieren om een gevel een mooi uiterlijk te geven. Ontdek ze allemaal bij de expertise Gevelbekleding.
minerale steenstrips

Met wat kunnen we je nog meer verder helpen?