Waarom de W.A.N.T. van VKP?

afgewerkt hsb element
W.A.N.T.

Minerale gevelstrips

Door gebruik te maken van minerale gevelstrips op de HSB wand verminderen we de CO2 uitstoot met 80% ten opzichte van traditionele bouwmethodieken.

BENG & NOM

Met onze W.A.N.T. voldoet jouw bouwproject aan de meest recente BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen) en NOM (Nul-Op-De-Meter) eisen.

E/W-installaties

Het voordeel van prefab bouwen is o.a. dat we de elektra en wateraansluitingen direct in de fabriek kunnen aanbrengen.

Korte bouwtijd

Wij optimaliseren ons proces in de fabriek continu en hierdoor versnellen we het productieproces. Daarnaast wordt er rust op de bouwplaats gecreëerd, omdat we onze W.A.N.T. zonder steiger monteren.

Dé prefab geveloplossing van VKP!

De ‘W.A.N.T.’ van VKP staat voor een ‘Waanzinnig Alternatief Naast Traditioneel bouwen’. Een hoogwaardige HSB-wand dat in onze fabriek volledig wordt geprefabriceerd met minerale gevelstrips, gevelbekleding, kozijnen, waterslagen en elektra. De W.A.N.T is uitermate geschikt voor nieuwbouw en renovatie. De snelle lezer snapt het al: deze wand is niet zomaar een wand van houtskeletbouw. Door een groot deel van de bouwwerkzaamheden naar onze fabriek te verplaatsen, verkorten we de bouwtijd. Dit komt doordat we het bouwproces zo efficiënt mogelijk inrichten door industrialisatie. Als gevolg hiervan komt er meer rust op de bouwplaats en verminderen we het aantal vereiste transportbewegingen.

Samenstelling W.A.N.T.

Onze W.A.N.T. is niet zomaar een alledaagse HSB-wand. Deze W.A.N.T. wordt namelijk met uiterste zorgvuldigheid en onder geconditioneerde omstandigheden geprefabriceerd in onze fabriek. Transparantie staat hoog in ons vaandel. Transparantie in communicatie met onze bouwpartners, maar ook transparantie in onze W.A.N.T. Daarom kleden we de W.A.N.T stap voor stap uit:

1. Stijl- en regelwerk | 2. Binnenfolie | 3. Binnenbeplating | 4. E/W installaties | 5. Isolatie | 6. Buitenfolie | 7. Regelwerk | 8. Gevelsteunplaat | 9. Minerale gevelstrips | 10. Zetwerken | 11. Kozijnen | 12. Gevelbekleding

Een oplossing met impact!

Met onze W.A.N.T willen we een impact maken. We geloven dat de W.A.N.T dé oplossing is voor de problemen in onze branche. Denk hierbij aan het woningtekort, de bouwcapaciteit, stijgende bouwprijzen, milieuproblemen als CO2– en stikstofuitstoot en het tekort aan technisch personeel. Binnen het productieproces van onze W.A.N.T. kunnen we een deel van het personeelstekort invullen door digitalisering en robotisering toe te passen. Door te bouwen met hout, beperken we de uitstoot van CO2 en stikstof. Door in het voortraject gebruik te maken van datagedreven bouwen (zoals BIM) creëren we een digitale bouwomgeving waarin de samenwerking en transparantie tussen betrokken partijen verbetert. Dit resulteert uiteindelijk in een betere planning en reductie van faalkosten.

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze W.A.N.T.?

Nog nooit is de vraag naar oplossingen voor maatschappelijke problemen zo groot geweest. Daarnaast hebben we te kampen met de uitdagende doelstelling van 2050. In dit jaar moeten we bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal zijn. Met de W.A.N.T. hebben wij een product ontwikkeld dat een antwoord biedt voor beide vraagstukken. De W.A.N.T. is toepasbaar in een casco-bouwsysteem, als systeem dat zorgt voor gevelsluiting bij nieuwbouw of dat toegepast kan worden om de bestaande woningvoorraad op te waarderen. De materialisatie van de W.A.N.T. is in de basis een overweging tussen producten die kwalitatief hoogwaardig, maar ook van economisch juist niveau zijn. Afhankelijk van het ontwerp of het beschikbare budget is er keuzevrijheid om de W.A.N.T. bijvoorbeeld meer passsief, biobased of circulair uit te voeren.

Benieuwd hoe we onze W.A.N.T. toe kunnen passen binnen jouw bouwproject? Neem gerust contact met ons op!

Matthias van Burg

Matthias van Burg

Commercieel Technisch Adviseur

Met wat kunnen we je nog meer verder helpen?