Laten we samen bouwen!

Ons Proces

HomeOns Proces

Ons proces in beeld!

Een beeld spreekt meer dan duizend woorden. Vandaar dat ons proces is verfilmd. Het project D’amandelhof is daarvoor stap voor stap vastgelegd op camera. Van calculatie tot aan de montage van de HSB-elementen: je vindt dus alles in deze video. Voor dit project hebben wij, in opdracht van De Vries en Verburg, de HSB-elementen geleverd en gemonteerd. Daarnaast hebben wij deze voorzien van minerale steenstrips. Zou je graag meer willen ontdekken over dit ontzettend gave project? Dat kan. Ontdek alles over D’amandelhof in Capelle aan den IJssel.

Ons Proces
  • Kloosterpoort: Hoofdkantoor + het bewerkingscentrum voor de kozijnen.
  • Veilingweg: Zagerijen lengtehout en oppervlakte hout + toelevering
  • Amfoor: Assemblage HSB-elementen en montage steenstrips

Optimalisatie door centralisatie

Bij VKP willen we elke dag een klein beetje beter worden in alles wat we doen. Daarvoor optimaliseren we onze processen. De centralisatie van VKP was daar een grote stap in. In Onze Reis is namelijk te zien dat VKP in 2018 Timmerfabriek Brouwer in Kruiningen, tegenwoordig VKP Kozijn, overnam. Om alle lijntjes nog korter krijgen, is VKP Kozijn in 2021 verhuisd naar de hoofdvestiging in Kapelle. Optimalisatie door centralisatie. Deze verhuizing is slechts een onderdeel van de volledige reis van VKP. Kom alles te weten over onze reis!

De perfecte workflow!

Zoals je hebt kunnen zien, hebben we een video gemaakt over ons proces. Daarnaast hebben we ons interne proces uitgewerkt in een routemap. We willen bij VKP de beste worden in wat we doen. We streven er daarom naar om de lijntjes tussen alle expertises zo kort mogelijk te houden. Hierdoor stijgt ten eerste de efficiëntie van ons proces en ten tweede de kwaliteit van ons product. Daardoor komen we steeds dichter bij ons doel om de beste te worden. Op de pagina ‘Expertises’ vind je op welke gebieden wij de beste willen worden. Ga naar Expertises.

Ons Proces
Ons Proces

Samenwerken doen we zo…

Ten eerste moet iedereen de mogelijkheid hebben om in een kwalitatief hoogwaardig gebouw te wonen tegen een betaalbare prijs. Zo luidt onze visie sinds het begin van VKP namelijk al. En die visie, die streven we dagelijks na. Desalniettemin kunnen we dit zonder onze partners niet waarmaken. VKP wil deze missie realiseren door samen te werken met de opdrachtgevers en leveranciers. De slogan van VKP is ook niet voor niks ‘Laten we samen bouwen’. Samen meer kwalitatief hoogwaardige woningen tegen een betaalbare prijs bouwen!

VKP stelt zich in een samenwerking multidisciplinair op. Ten eerste gaan we in gesprek met onze opdrachtgever om tot de juiste oplossing te komen voor een bepaald project. Ten tweede werken we deze oplossing uit tot hoogwaardige HSB-elementen die eventueel afgewerkt kunnen worden met minerale steenstrips, gevelbekleding en houten kozijnen. Zou je ook graag eens een verkennend gesprek met ons voeren? Neem dan contact met ons op!

De voordelen van BIM / Prefab

Bij VKP leveren we een totaal pakket, alles onder één dak! Prefab bouwen, in combinatie met de voordelen van BIM (Building Information Modelling). BIM is dé oplossing die ervoor zorgt dat alle relevante informatie gedurende een bouwproject op één plek wordt opgeslagen. Vanaf de ontwerpfase tot en met de ingebruikname van het gebouw wordt de informatie gebruikt en beheerd in een digitaal 3D-model. Alle stakeholders binnen het bouwproces hebben toegang tot dezelfde informatie en zijn continu op de hoogte van de actuele status en eventuele wijzigingen. Het werken met BIM kent vele voordelen, waarvan o.a.:

  • Verbetering van de communicatie.
  • Reduceren van faalkosten.
  • Transparantie tussen betrokken partijen
  • Betere planning
Ons Proces
Certificeringen
Bouwende Nederland
VCA
Erkend Leerbedrijf
FSC
Contact
Kloosterpoort 1 4421 SN Kapelle
+31 (0) 113 - 33 08 55
info@vkpbouw.com

Copyright © VKP B.V. 2022