Ons proces in beeld!

Een beeld spreekt meer dan duizend woorden. Vandaar dat we bij VKP dachten: laten we ons proces verfilmen. Het project d’Amandelhof is stap voor stap vastgelegd op de gevoelige plaat. Ons gehele proces van A tot Z, van engineering tot montage, vind je terug in deze video. In opdracht van De Vries en Verburg hebben wij de HSB-elementen geleverd en gemonteerd. Daarnaast hebben we deze voorzien van minerale steenstrips en kozijnen. Enthousiast over dit project Ontdek de casestudy.

Ons Proces

De voordelen van datagedreven bouwen!

Bij VKP leveren we een totaalpakket. De engineering, productie en montage van HSB-elementen allemaal onder één dak! We bouwen prefab houtskeletbouwelementen in combinatie met de voordelen van BIM (Building Information Modelling). BIM zorgt ervoor dat alle relevante informatie gedurende een bouwproject op één plek wordt gedeeld en opgeslagen. Vanaf de ontwerpfase tot en met de ingebruikname van het gebouw wordt de informatie gebruikt en beheerd in een digitaal 3D-model. Alle stakeholders binnen het bouwproces hebben toegang tot dezelfde informatie en zijn continu op de hoogte van de actuele status en eventuele wijzigingen. Het werken met BIM kent vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Verbetering van de communicatie;
  • Reduceren van de faalkosten;
  • Transparantie tussen betrokken partijen;
  • Betere planning.

Samenwerken doen we zo…

‘Laten we samen bouwen!’, dat is het motto waar VKP groot mee is geworden. En dat samen bouwen is, door de uitdagingen op de korte én lange termijn, alleen maar belangrijker geworden. We kunnen het niet alleen en willen dit ook niet. Om ons samenwerkingsproces met partners inzichtelijk te maken, ontwikkelden we een externe routemap. Eén afbeelding maakt alles inzichtelijk. Van de start van de samenwerking tot aan de oplevering van de HSB-elementen.

Door samen met partners te bouwen aan de mooiste projecten komen we dichter bij de realisatie van onze missie. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om in een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig gebouw te wonen of werken. Eén ding weten we zeker: alleen komen we er niet, maar samen met onze partners zijn we niet te stoppen!

Ons Proces
Ons Proces

De perfecte workflow!

Niet alleen hebben we ons proces in een video vertaald, maar ook creëerden we een interne routemap om ons proces inzichtelijk te maken en om het te blijven verbeteren. We streven er bijvoorbeeld naar om alle expertises geoptimaliseerd met elkaar te bundelen. Dit komt namelijk ten goede aan alle betrokken partijen. Ten eerste stijgt de kwaliteit van ons product. Goed voor de eindgebruiker! Ten tweede stijgt de efficiëntie waardoor we sneller bouwen. Goed voor de opdrachtgever! Ten derde werken we intern, door een goede samenwerking tussen alle expertises, met veel plezier. Goed voor alle VKP-ers!