Waarom houten casco's van VKP?

Houten Casco’s

Lichte fundering

Het grote voordeel aan bouwen met prefab houtskeletbouw is dat het materiaal bestaat uit een relatief licht materiaal, ten opzichte van bijvoorbeeld staal of beton. Hierdoor kan de fundering van bijvoorbeeld een houten huis tot wel 20% lichter worden uitgevoerd. Dit resulteert in een besparing van kosten, maar bijvoorbeeld ook in een besparing van veel tijd!

Korte bouwtijd

Ten opzichte van klassieke bouw heeft HSB-prefab een efficiënt bouwproces. Dit komt omdat bijna het gehele proces, op de montage van de elementen na, binnen plaatsvindt. In de fabriek wordt namelijk al 90% van het werk gedaan. Hierdoor hoeven de timmermannen op de bouwplaats de HSB-elementen alleen nog maar te monteren tot een houten huis.

Optimaal wooncomfort

Niet alleen zorgt de natuurlijke werking van hout ervoor dat HSB-elementen zo isolerend zijn, maar ook heeft hout een hele hoge luchtdichtheid. De luchtdoorlatendheid (QV10) van HSB-elementen uit onze fabriek in klasse twee is tussen de 0,3 dm3/m2 en 0,6 dm3/m2. In klasse drie neemt de luchtdoorlatendheid zelfs af tot ongeveer 0,15 dm3/m2.

Perfect binnenklimaat

Niet alleen is hout in het interieur van een woning of kantoor mooi, maar ook gaat het binnenklimaat er sterk op vooruit. Dit komt omdat hout van nature vocht opneemt of afstoot, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de ruimte. In andere woorden is hout een natuurlijke regelaar van luchtvochtigheid.

Houten Casco's van VKP!

In het houten casco van VKP komen onze verschillende disciplines allemaal samen. Denk hierbij aan de wanden, kappen, gevelstrips of gevelbekleding en kozijnen. Door al deze onderdelen in eigen huis op elkaar af te stemmen kunnen we een efficiënt en geoptimaliseerd bouwproces garanderen. Voorafgaand aan het productieproces tekenen onze BIM-engineers alles uit in 2D en 3D. Een belangrijk aspect hierbij is het datagedreven bouwen. Doordat we een groot deel van het bouwproces in onze fabriek geautomatiseerd uitvoeren, is er sprake van een sterk geoptimaliseerd bouwproces. Hierdoor zijn we in staat om de bouwtijd van jouw houten huis te verkorten. Mooi meegenomen in een tijd waar de vraag naar woningen groter is dan ooit. Een prachtig voorbeeld van een bewezen concept is het NYE UUS. Klik hier voor meer informatie over dit project.

Heerlijk wonen in een houten casco!

Een houten casco voor een gebouw vinden wij maar een al te goede keuze. Nu zeg je misschien: ‘Ja, dat snap ik als jullie bouwen met hout.’ Begrijpelijk dat je dat zegt, maar een houten casco heeft ontzettend veel voordelen. Dat het erg duurzaam is, weet jij ondertussen misschien al wel. Hout slaat CO2 op en bouwen met hout draagt bij aan een groenere toekomst. Echter, het blijft daar niet bij, want met een houten casco sla je meerdere vliegen in één klap.

Zo is er bijvoorbeeld wetenschappelijk bewezen dat een houten casco een fijn leefklimaat creëert. Zo vermindert het stress en zorgt het voor rust. Daarnaast heeft een houten casco een ontzettend hoge isolatiewaarde. Hierdoor kun je sterk besparen op stookkosten. Mooi meegenomen in een tijd waar de energieprijzen door het dak schieten, toch? Bovendien heeft een houten casco een hoge brandveiligheid. Ja, we snappen het. Hout en een hoge brandveiligheid. Nou, probeer maar eens een massief blok hout in vuur en vlam te zetten. Je snapt het al: het enige wat er gebeurt, is een toplaag die verkoold.

Matthias van Burg

Matthias van Burg

Commercieel Technisch Adviseur

Meer informatie over Houten Casco's?

Of het nou gaat om één houten casco of om een seriematige productie, VKP gaat geen project uit de weg. Jij als opdrachtgever hebt bij ons keuze uit bewezen bouwconcepten die wij snel kunnen produceren en, waar nodig, ook kunnen monteren. Door gebruik te maken van de nieuwste en meest hoogwaardige productietechnieken verkorten wij de bouwtijd ten opzichte van klassieke bouwmethodieken. Meer informatie over de mogelijkheden met betrekking tot houten casco’s of met betrekking tot onze repeterende woonoplossing? Neem gerust contact met ons op!

Met wat kunnen we je nog meer verder helpen?