• 2003 Er is altijd een begin…

  VKP (Van Kooten Projecten) werd in 2003 opgericht door de broers Niels en Artjan van Kooten.
 • 2005 Verhuizing naar Krabbendijke

  In 2005 werd het bedrijfsgebouw op het industrieterrein in Krabbendijke de nieuwe standplaats.
 • 2008 Verhuizing naar Veilingweg 2 in Kapelle

  In 2008 werd de veilingweg 2 in Kapelle omgetoverd tot het nieuwe hoofdkwartier, waar we tot op de dag van vandaag nog steeds onze werkzaamheden uitvoeren.
 • 2013 Uitbreiding Veilingweg 2

  dignissim at diam. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Nullam pharetra orci
 • 2015 Wijziging Huisstijl

  In 2015 bleek, na een uitgebreide analyse, dat de huisstijl een onjuist beeld gaf van VKP. Deze communiceerde niet voldoende waar we voor stonden en wat we precies deden. Daarom is hierna besloten deze te wijzigen naar de huidige huisstijl.
 • 2016 Uitbreiding Kloosterpoort 1

  In 2016 werd de onze locatie aan de veilingweg uitgebreid met een nieuw kantoor en productiehal aan de Kloosterpoort. Dit prachtige pand is tot op heden nog steeds ons kantoorpand.
 • 2017 Innovatie HSB-lijnen

  In 2017 werden, in opvolging van onze oude HSB-tafels, onze huidige HSB-lijnen ontwikkeld. Deze zijn bewust gekozen met het oog op verdere industrialisering en robotisering in de toekomst.
 • 2018 Overname Timmerfabriek Brouwer

  In 2018 nam VKP Timmerfabriek Bouwer in Kruiningen over. Dit mede om onze opdrachtgevers nog beter te kunnen ontzorgen. Naast houtskeletbouw, ruwbouw timmerwerk en gevelbekleding produceerden we vanaf dit moment ook zelf houten kozijnen.
 • 2019 Aankoop Vrachtwagen VKP

  Om het transport voor onze opdrachtgevers nóg beter te kunnen verzorgen, werd begin 2019 een nieuwe VKP vrachtwagen aangeschaft.
 • 2019 Uitbreiding Veilingweg 4

  Begin 2019 werd het pand naast Veilingweg 2 ook in gebruik genomen.
 • 2019 Nieuwbouw Amfoor 8

  In verband met de centralisatie van onze verschillende locaties, is aan de Amfoor 8 in Kapelle, begin 2019, een nieuwe productiehal gebouwd.
 • 2019 Aankoop CNC-Gestuurde Zaag

  Om het zaagproces, binnen onze productie, grotendeels te automatiseren hebben we in april 2019 een nieuwe CNC-gestuurde opdeelzaag aangeschaft.
 • 2019 Grafitti / Muurschilderingen Kloosterpoort 1

  In 2019 werden verschillende muren van ons hoofdkantoor, tijdens de kerstvakantie, voorzien van grafitti/muurschilderingen. In de grote vergaderzaal is één hele wand beschilderd met onze VKP superheld. In beide kantoortuinen zijn vervolgens, boven de kozijnen, drie schilderingen van typische VKP handelingen geplaatst. Tot slot werd er in het kantoor van Artjan een schildering aangebracht waarop […]
 • 2020 VKP Fitcenter

  Fysieke en mentale gezondheid staat bij VKP hoog in het vaandel. Aan de Veilingweg 4 bouwen we daarom ons eigen VKP Fitcenter. Waar alle VKP-ers iedere dag samen kunnen sporten. Een bijdragen aan de gezondheid, maar ook aan de teamspirit!
 • 2020 Toelevering en Herinrichting Zagerij

  Om ons interne proces en workflow nog meer te optimaliseren is ervoor gekozen om onze toelevering en zagerij opnieuw in te richten. Er is aan de Veilingweg 2 een nieuw kantoor gebouwd, vanuit hier zal de toelevering gecoördineerd worden. Op de aanrij routes richting ons kantoor staat nu nog duidelijker vermeld dat de leveranciers zich […]
 • 2020 PMS Systeem

  Parallel aan de optimalisatie de toelevering, loopt ook de optimalisatie van onze interne workflow. Om alle werkzaamheden in onze productiehallen vlekkeloos op elkaar te laten aansluiten word er gewerkt aan een gloednieuw en op maat gemaakt PMS systeem. Hiermee kunnen alle productiemedewerkers, zagers, heftruckchaufeurs en werkvoorbereiders nog beter en effectiever met elkaar communiceren.
 • 2020 Machinale Inrichting Timmerfabriek Fase 1

  Tijd voor een gloednieuwe machinale inrichting van de timmerfabriek! Het laatste stuk op de oude machines werd gekort door de man die er het meeste achter stond! Het eerste deel (fase 1) van de machines is geleverd en geïnstalleerd door Bos Machines BV. Bestaande uit een kort- en schaaflijn en een lijm machine. Nu op […]
 • 2020 VKP Cultuur

  Wat voor bedrijf willen we zijn en blijven? Hoe gaan we met elkaar om? Wat kenmerkt een echte VKP-er? Allemaal vragen die op het eerste oog simpel lijken, maar dat zeker niet zijn. We hebben in één oogopslag gevisualiseerd wie we zijn, waar we voor staan, wat ons verbindt en hoe we met elkaar omgaan.
 • 2020 BouwWorks

  BouwWorks is een software oplossing ter ondersteuning van al onze logistieke, administratieve en organisatorische processen. Het is op dit moment één van de meest uitgebreide ERP oplossingen op de markt (waarbij alle functionaliteit geïntegreerd in het systeem zit!).
 • 2021 Uitbreiding Productiehal Amfoor

  In 2021 is onze productiehal aan de locatie Amfoor. Deze uitbreiding betekend dat wij 3300 m² extra productieruimte tot onze beschikking hebben! Een belangrijke stap in de verdere optimalisatie van ons productieproces!
 • 2021 Bewerkingscentrum Kozijnen

  In onze Timmerfabriek is een nieuw bewerkingscentrum voor de kozijnen opgebouwd aan de Kloosterpoort 1 in Kapelle. Met de WindowMaster 40 Topline (Bos Machines B.V.) zetten we een volgende grote stap in de optimalisatie van ons productieproces.
 • 2021 Aankoop Framemaster 1000

  De Framemaster is een CNC zaag met 5-assige robotkop voor zagen, boren, frezen en bewerkingen onder graden. De machine is geschikt voor vele toepassingen in de houtskeletbouw, zoals kepen, infrezen van stijlen en het boren van gaten.
 • 2022 Narrowcasting

  Door heel ons bedrijf zijn schermen geplaatst, zoals in de kantoren, productiehallen en in de kantines. Op deze schermen delen we dagelijks het nieuws, verjaardagen en alle belangrijke informatie m.b.t. VKP.
 • 2022 Aanschaf Aanhanger Productie

  Sinds 2022 heeft onze productie de beschikking over deze, op maat gemaakte, aanhanger voor achter de heftruck. Hierop kunnen precies twee bokken met elementen naast elkaar staan. Rondom zitten er rongen, zodat de bokken er nooit af kunnen schuiven tijdens het transport.
 • 2022 Overname Strematek te Vuren

  In 2022 hebben wij de HSB producent Strematek in Vuren overgenomen. Met deze overname hebben wij onze productiecapaciteit flink verhoogt. Strematek engineert, produceert en levert HSB wand- en dakelementen.
 • 2023 Nieuwbouw Kloosterpoort 29

  Aan de Kloosterpoort 29, op steenworp afstand van ons hoofdkantoor, is in 2023 onze nieuwe uitbreiding gerealiseerd. In dit nieuwe pand is extra kantoorruimte voor onze uitvoering (o.a. de projectleiding, tekenafdeling en werkvoorbereiding). In de productiehal zullen alle afbouw activiteiten van onze HSB-elementen plaats vinden, zoals het aanbrengen van de streenstrips, het monteren van de […]
 • 2023 Muurbekledingen Kloosterpoort 29

  In onze uitbreiding aan de Kloosterpoort 29 zijn een aantal muren bekleed met fotobehang en woordwolken met houten letters.