Waarom prefab daksystemen van VKP?

Prefab Daksystemen
prefab kappen

Optimale isolatie

Het van nature isolerende hout in combinatie met hoogwaardig isolatiemateriaal zorgt voor een hoge RC-waarde. Afhankelijk van de wensen variëren deze tussen de 4,5 en 8,0!

Circulair en demontabel

Hout is erg licht en een gemakkelijk te bewerken materiaal. Hierdoor is het bijzonder geschikt voor droge, demontabele verbindingen met een grote losmaakbaarheid.

Hout als CO₂-opslag

Bossen zijn een ware CO₂-opslagtank. Door deze opslag bestaat het gewicht van hout voor ongeveer de helft uit biogene koolstof. Als gevolg hiervan pakken bomen nu al jaarlijks ongeveer 10% van de Europese CO₂-uitstoot aan (435 Mt CO₂/jaar).

Optimaal wooncomfort

Dit komt omdat hout van nature vocht opneemt of afstoot, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de ruimte. Kortom,  houten prefab daken zijn een natuurlijke regelaar van luchtvochtigheid. Lekker leven!

Prefab daksystemen van VKP!

We voorzien je van de levering en montage van prefab daksystemen (zoals prefab daken en dakkapellen) in alle soorten en maten. VKP is specialist in prefab systeemdaken voor grote projecten en losse woningen. Of het nu om maatwerk of een seriematige productie gaat, bij VKP leveren we daksystemen van de bovenste plank. We engineeren, produceren en leveren prefab daksystemen met een hoge isolatiewaarde.

De grote voordelen van bouwen met prefab daksystemen zijn ten eerste dat het materiaal bestaat uit een relatief licht materiaal. Daarnaast heeft het erg hoge isolatiewaarden. Bovendien gaat bouwen met hout hand in hand met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Tot slot is de de montage snelheid erg hoog. Als gevolg hiervan bespaar je kosten, maar bijvoorbeeld ook veel tijd!

Onze prefab daksystemen (prefab-kappen en -dakkapellen) worden geproduceerd binnen onze efficiënte workflow. Bijna het gehele proces, op de montage van de elementen na, vindt binnen plaats onder geconditioneerde omstandigheden. Het geautomatiseerde systeem in de fabriek zorgt ervoor dat de bouwkwaliteit altijd van hetzelfde, hoge, niveau is. Vanuit de software waarin de prefabkappen worden getekend, genereren we machinebestanden. Deze zorgen voor de aansturing van onze vol automatische CNC-machines en -productielijnen. Op deze manier kunnen we een deel van de kwaliteit waarborgen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!

Meer informatie?

Matthias van Burg

Matthias van Burg

Commercieel Technisch Adviseur

Met wat kunnen we je nog meer verder helpen?