Ambitieus
Inventief teamwork
Samen
Geen angst voor verandering
Gezond Boeren Verstand 
Zonder twijfel, vol passie!
Doen!
Denken in mogelijkheden

Werken Met Plezier
Vol energie doen waar je goed in bent!

Wat voor bedrijf willen we zijn en blijven? Hoe gaan we met elkaar om? Wat kenmerkt een echte VKP’er? Allemaal vragen die op het eerste oog simpel lijken, maar dat zeker niet zijn. We maken in één oogopslag zichtbaar wie we zijn, waar we voor staan, wat ons verbindt en hoe we met elkaar omgaan. We hebben onze bedrijfscultuur en kernwaarden hieronder duidelijk uitgeschreven en gevisualiseerd!

Ambitieus

Inventief teamwork 

Creatief, energiek en vindingrijk, kortom een inventieve mindset zonder angst voor verandering. 

Jezelf en je omgeving constant proberen te verbeteren. Oké, dit lukt misschien niet altijd, maar wij zijn er wel van overtuigd dat we zo veel als mogelijk in beweging moeten blijven om onderscheidend te zijn. Soms moet je pijn lijden op de korte termijn, om uiteindelijk het verschil te maken op de lange termijn. Dit vraagt soms ook om durf en lef!  

Innovaties en ambities kunnen ten koste gaan van efficiëntie. Deze kosten vaak tijd, geld en de kans is groot dat er fauten worden gemaakt. Fouten maken is niet erg, mits je ze oplost en ervan leert om te voorkomen dat de fout opnieuw wordt gemaakt in de toekomst.

Wij ambiëren groei, zowel persoonlijk als bedrijfsmatig. Iedere VKP’er moet de kans krijgen om zichzelf en daarmee VKP te ontwikkelen!  

Samen

Geen angst voor verandering 

Samen een werkomgeving creëren waar we ons veilig en thuis voelen. Een actief dreamteam van betrokken, betrouwbare en gedreven mensen.  

We communiceren duidelijk, want dat voorkomt gezeur. Altijd eerlijk, direct en open. We verlangen, waarderen en accepteren dit ook van elkaar. Alleen zo kunnen we samen zorgdragen dat iedereen met zo min mogelijk belemmering zijn of haar taak kan doen.  

We delen onze kennis en gunnen elkaar het succes. Kortom, zorg dat je de lera(a)r(es) bent die trots is op zijn/haar leerling als die je voorbijgaat! Wees jezelf ervan bewust dat je onderdeel bent van je omgeving en dat je deze dus kunt beïnvloeden. Draag verantwoordelijkheid en wees de collega of leider die je zelf zou willen hebben!

Gezond boerenverstand

Zonder twijfel, vol passie! 

Gebruik je gezonde boeren verstand! Klinkt eenvoudig, maar toch worden dingen met regelmaat moeilijker gemaakt dan nodig is. Denk altijd zelf na en denk in mogelijkheden! 

Gebruik je gezonde verstand bij al je beslissingen. Snap ik wat ik doe? Overzie ik de mogelijke gevolgen? Is de beslissing die ik nu neem in het belang van mezelf en het bedrijf? Is het antwoord op al deze vragen ‘ja’? Prima, dan kun/mag je het gewoon doen. We denken logisch en nuchter, maar zodra de beslissing is genomen gaan we er ook vol voor. Niet lullen, maar poetsen, zonder twijfel en vol passie!

Doen!

Denk in mogelijkheden 

Alles begint met iets doen. We zijn ons bewust van het feit dat wat we hebben geen vanzelfsprekendheid is, maar dat we dit te danken hebben aan het doen van dingen. Hierdoor zijn we bijvoorbeeld ook niet meer het kleine bedrijfje met de schuur als opslag en de keuken als kantoor.  

Wij denken in mogelijkheden en durven nieuwe kansen aan te pakken. Daarom krijgen we uitdagende opdrachten en heeft iedereen de mogelijkheid tot stabiliteit, beloning en ontwikkeling. We werken slim en streven naar het hoogst haalbare, oftewel de beste kwaliteit voor de beste prijs

Wij zijn VKP, we doen wat we zeggen! 

Werken met plezier!

Vol energie doen waar je goed in bent! 

Last, but (zeker) not least, werken met plezier! Sinds de oprichting van VKP in 2003, staat werken met plezier met stip op één. Wij zijn er allemaal van overtuigd dat, wanneer we werken met plezier, iedereen het best tot zijn recht komt. Als je de dingen doet waar je goed in bent, heb je hier vaak het meest plezier in.  

Wat we doen is niet per se uniek, maar met wie we dat doen wel. Laten we samen bouwen!