Op 8 april ben ik begonnen met mijn stage op de bouw, in het team van Jan Sinke. Mijn werkzaamheden zijn gestart op het project Apart Hotel Zoutelande, waar ik samenwerk met de collega’s Jesse, Robbert en Jan. Voor dit project moesten we de bestaande beplating strippen en de houten constructie erachter verbeteren voordat we de nieuwe platen konden monteren. Ik heb bij meerdere aannemers gelopen en overal kom je andere dingen en ervaringen tegen.

Daarnaast heb ik ook werk voorbereidende taken uitgevoerd voor het aankomende project in Kortgene. Hierbij moest ik verschillende berekeningen maken en deze aanleveren bij de werkvoorbereider, zodat de benodigde materialen besteld konden worden bij de leveranciers. Hiervoor heb ik een dag op Kloosterpoort 29 gewerkt, dit was leuk voor de afwisseling, maar toch geef ik de voorkeur om lekker op de bouw buiten bezig te zijn.

Voor mijn MBO-opleiding tot uitvoerder moet ik vier proeven afleggen. Tot nu toe heb ik er twee voltooid, namelijk kwaliteitscontrole en maatvoering. Ik heb het enorm naar mijn zin met het team waarmee ik werk op de bouw. Ze hebben me goed opgevangen en ik leer veel van hen. Ook zijn de werkzaamheden op het project waar ik tot nu toe aan heb gewerkt erg divers. In de komende periode zal ik me voorbereiden op de laatste twee proeven, die gericht zijn op kostenbewaking, planning en kwaliteit. Daarmee hoop ik mijn stage goed af te ronden.

Ian Meijer