Hoe ben je bij VKP terecht gekomen?
Vanuit het Calvijn College werd er gezocht naar een stage voor Martijn. Er werd gekeken bij Logus en Jager Tolhoek, maar Martijn wilde niet verder met economie wat daar benodigd was. Lekker met mijn handen bezig zijn, dat is wat ik wil. Zo ben ik uiteindelijk bij VKP terecht gekomen en daar heb ik echt geen spijt van.

Vorig schooljaar heb je de PRE-MBO niv 1 gevolgd via het Calvijn College bij Scalda. Wat vond je van deze opleiding?
Het is een goede opleiding, ik heb al veel ervaring op kunnen doen wat fijn is om mee te kunnen nemen nu ik start met de Timmeropleiding. Verder heb ik een goed beeld gekregen van de bouw doordat ik zowel in de productie als buiten op de bouwplaats ervaring op heb kunnen doen.

Je bent bij VKP begonnen in Productie, na een aantal maanden ben je na een paar proefweken op de bouwplaats gaan werken. Wat wil je meegeven aan de mannen op de bouwplaats over Productie?
De ervaring die ik in de productie op heb gedaan neem ik weer mee naar buiten toe. Dit zou voor iedereen op de bouwplaats weleens goed zijn.

Wat wil je de mannen in Productie meegeven over hetgeen belangrijk is voor de bouw?
In de productie weten ze niet welke problemen we op de bouwplaats tegenkomen m.b.t. de elementen die binnen worden gemaakt. Het zou weleens goed zijn dat ze eens mee zouden lopen op de bouwplaats.

werken leren in de bouw

Van de week ben je gestart met je opleiding Timmerman BBL niv 2, wat hoop je te leren?
Ik hoop vooral een goede basis te kunnen leggen.

Kun je eens vertellen met welke werkzaamheden je afgelopen tijd mee bezig bent geweest?
Op Arce Novum ben ik vooral bezig geweest met gevelbekleding en hardhout timmerwerk.
Eerder heb ik een bouwplaats gehad waar we wanden moesten draaien. Het leuke daaraan vind ik dat je hier vooral goed moet opletten wat je doet en de veiligheid is natuurlijk ook belangrijk.

Je werkt nu veel samen met Benjamin, welke tips geeft Benjamin je mee?
Denk niet te moeilijk, sommige dingen zijn simpel op te lossen!

Helaas schijnt niet altijd de zon, hoe ziet je werkdag eruit als het regent?
Eigenlijk hetzelfde, regenpak aan en gaan 😊

Op welke bouwplaats zou je nog eens graag willen werken?
Ik kijk uit naar het volgende werk in Cadzand. We gaan daar vakantiehuizen maken.

Bedankt Martijn dat je even tijd kon vrijmaken om wat vragen te beantwoorden. Erg leuk om te zien en te horen dat je enthousiast bent over wat je doet en over het team waar je in werkt.

Je geeft aan al veel geleerd te hebben en dat is positief. Ook is er af en toe tijd en ruimte voor een lolletje, dat houdt het leren en werken leuk! Veel succes toegewenst met je Timmeropleiding!