In 2022 kregen we vanuit Niersman Projectontwikkeling de opdracht voor de productie en het monteren van HSB-gevelelementen. Deze elementen zijn voorzien van steenstrips en elektra, wat in onze productiehal wordt geproduceerd. Later wordt door derde de waterslagen en kunststofkozijnen ingebouwd en worden compleet naar de bouw getransporteerd.

prefab hsb elementen

Het complex, dat door IC zal worden beheerd onder de naam ‘The Fizz Leiden’, omvat 394 studentenwoningen en is gelegen op een centrale locatie in Leiden (Ypenburgbocht). LIV bestaat uit twee duurzame gebouwen die door middel van een passerelle met elkaar verbonden zijn. De bouw van het complex staat gepland voor begin 2022. De verwachte realisatie is medio 2023.

LIV is een ontwerp van Kokon Architectuur & Stedenbouw en biedt studio’s en appartementen aan de groeiende groep studenten in de stad Leiden. De studio’s variëren in grootte van circa 24-35m², de appartementen variëren van 32-48m². Naast de zelfstandige woonruimte voor de studenten biedt het complex veel ruimte voor algemene voorzieningen, zowel in de passerelle tussen de twee gebouwen als in de hal op de begane grond die toegang geeft tot een gemeenschappelijke groene binnentuin.

Er is voor VKP gekozen zodat, de ontwikkeling voldoet aan alle duurzaamheidseisen, waaraan veel aandacht is besteed binnen dit ontwerp.

studentenhuisvesting leiden

Dit komt onder meer tot uiting in het gebruik van zonnepanelen, een sedumdak, de opvang van regenwater en een warmtepomp. De gevel-elementen zijn voorzien van mineralen steenstrips met verschillende metselverbanden, zoals tegelverband en een liggend – en staand wildverband. Het tegelverband is uitgevoerd in verschillende diktes 4 en 8mm. Dit zorgt voor contrast en geeft de gevels een speels effect.