Om 5:15 uur gaat de wekker. Ik draai mezelf nog eens lekker om en stap rond 5:30 uur mijn bed uit. Nadat ik ontbeten heb en mijn brood gesmeerd is, stap ik tegen 6:00 uur in de bus. Rond 6:45 uur arriveer ik in Rotterdam op de ‘Buitenkans”. Voor Breda
Bouw zijn wij hier bezig met het isoleren, uittimmeren, rachelen en bekleden van de gevels van 32 woningen. De gevels bekleden we
met Zweeds Rabbat en Channel Sidings.

Op de bouw doen we eerst even een bakje koffie. Hierna ga ik naar buiten en bespreek met de zzp’ers die de achterconstructie maken,
welke materialen ze nog nodig hebben en vraag ik naar het verloop van hun werkzaamheden. Dit probeer ik met alle partijen te doen
die hier op de bouw lopen. Dan loop ik nog even langs de hoofduitvoerder van het project om de planning en de gang van zaken te bespreken. Om 9:30 uur is het tijd voor koffie! De rest van de ochtend zit ik de meeste tijd in de keet achter de computer te werken en/of probeer ik iedereen te helpen die vragen hebben.

Rond een uur of 11 stap ik in de bus en vertrek ik richting Den Haag. Onderweg bel ik met verschillende collega’s over andere werken en word ik gebeld door een vrachtwagenchauffeur die hout komt leveren op een bouw in Zevenbergen. Omdat dit niet de afgesproken
leverdatum is neem ik contact op met de leverancier. Na een paar minuten bellen ze terug met de mededeling dat de chauffeur het
hout weer mee retour neemt en het niet op de bouw zal lossen. Gelukkig maar! Want anders ligt de gevelbekleding een paar weken in
weer en wind op de bouw en daar knapt het niet van op.

Inmiddels ben ik om 11:30 uur aangekomen bij het project Bediencentrale Den Haag . Hier zijn we in opdracht van Besix HSB elementen aan het monteren. Vanuit de bediencentrale worden alle bruggen, sluizen en tunnels in omgeving Scheveningen en Den Haag bediend. Eerst ga ik op zoek naar Stef en Gerwin, zij zijn bezig met het monteren van HSB elementen. Na het een en ander besproken te hebben loop ik naar het dak om wat multiplex stroken voor de dakopbouw in te meten.

Na de pauze is er een overleg over het veilig monteren van HSB elementen boven het water. Dit gaan we doen vanuit een hangbrug. We overleggen over hoe we dit het best aan kunnen pakken en in welke volgorde we gaan werken. Omdat er vanuit een hangbrug boven water gewerkt gaat worden is het verplicht om een redvest te dragen in plaats van een valgordel. Hierna doen we nog een ronde over de bouw en bespreken we dingen waar we tegen aan lopen en proberen overal een passende oplossing voor te vinden.
Om 15:15 uur is het tijd om naar huis te gaan. Omdat er ’s middags vaak veel file staat gaan we meestal wat eerder naar huis. Onderweg wordt ik door Gerwin gebeld dat we beter binnendoor kunnen rijden, omdat er veel file op de A4 staat. Na een terugreis door de drukte ben ik om 17:00 thuis.

Weer een mooie werkdag achter de rug!