5 voordelen van werken en leren in de bouw
Yes! Je bent geslaagd op de middelbare school. Wat nu? Waar de meeste klasgenoten richting een vervolgopleiding gaan, heb jij andere plannen. Jij bent van plan om te gaan werken en leren in de bouw. Ondanks dat je altijd goed je best op school hebt gedaan en mooie cijfers hebt gehaald, heb jij het wel een beetje gezien met de schoolboeken.
Na acht jaar basisschool en vier jaar middelbare school is het tijd voor praktijk. Een mooie stap, want een bbl-traject in de bouw is hot. De laatste jaren speelt er een trend waarin we bij VKP zien dat steeds meer afgestudeerde studenten voor de praktijk kiezen in plaats van de theorie. En eerlijk is eerlijk, daar zijn we bij VKP maar al te blij mee. Zit jij ook aan een bbl-traject in de bouw te denken? Lees dan vooral verder, want we sommen in deze blog de vijf grootste voordelen ervan op.

Elke dag werken met plezier

’s Ochtends half zeven word je wakker en stap je vol energie uit bed. Dat het vroeg is, kan jou niks schelen. Er staat namelijk weer een dag vol uitdagingen op je te wachten. Als jong bouwtalent stap je in de werkbus en kan je eigenlijk niet wachten om op de bouwplaats aan te komen. Jij kan eindelijk weer gaan doen wat je echt leuk vindt. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet, zit je samen met je collega’s al aan de eerste bak koffie in de ochtendpauze. Even slap over het weekend lullen om vervolgens weer te gaan bouwen aan een gaaf project. Opeens is het al vier uur ’s middags en rijd je met een voldaan gevoel naar huis. Stiekem kan jij, omdat je er zoveel plezier in hebt, al niet wachten om morgen weer verder te gaan met jouw project.

Bij VKP vinden we werken met plezier het belangrijkste wat er is. Onze missie is om een werkomgeving te creëren waar iedereen met plezier kan werken. De stelling van onze directeur is dan ook veelzeggend.

Iets wat je leuk vindt, ben je vaak ook goed in of wil je goed in worden.

Artjan van Kooten
Algemeen directeur VKP

Als ambitieus persoon los jij de bouwproblemen op

In de bouwwereld zijn behoorlijk wat grote uitdagingen te vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan het grote woningtekort wat we in Nederland kennen. Daarnaast zijn zaken als stijgende prijzen en een tekort aan goede vakmensen problemen waar we in de bouw met zijn allen tegen aanlopen. Om deze problemen op te lossen, zijn er ambitieuze vakmensen nodig die het leuk vinden om samen aan de mooiste projecten te werken. In andere woorden is de bouwmarkt op zoek naar jou! Er ontstaat dus een mooie match. Jij wilt als ambitieus persoon graag meer werken dan leren en de bouwwereld staat te springen om mensen als jij!

Ook bij VKP waarderen we studenten die graag willen werken en leren in de bouw. Binnen ons bedrijf zijn er veel verschillende mogelijkheden om te werken en leren. Wil je hierover eens een keer praten met iemand binnen VKP? Neem contact op met Jan of Wilma. Zij vertellen graag over hoe een werkleertraject bij VKP gaat, maar beantwoorden ook al jouw vragen.

Salaris verdienen door te werken en leren in de bouw

Een groot voordeel van werken en leren in de bouw is het financiële plaatje wat eraan hangt. Waar een fulltime student regelmatig financiële problemen ervaart, zal jij hier geen last van hebben. Je staat namelijk vier dagen per week te werken en krijgt, omdat je dit verdient voor jouw inspanningen, een salaris volgens het timmer-CAO. Als jij nog thuis woont, is dit best wel veel geld waar je op jouw leeftijd een hoop leuke dingen van kan doen. Waar jouw vrienden in de avonduren naast hun fulltime studie staan te zwoegen in de supermarkt, verdien jij een normaal salaris door iets te doen wat je leuk vindt: bouwen. Fijn, toch?

Naast een salaris zijn er nog meer financiële voordelen van werken en leren in de bouw. Ten eerste wordt bijvoorbeeld jouw schoolgeld vaak betaald. Hierdoor kan je al snel een slordige tweeduizend euro per jaar in jouw zak houden. Ten tweede voorziet het desbetreffende bouwbedrijf jou vaak van al het gereedschap wat je nodig hebt. Ten derde krijg je werkkleding waarmee jij veilig en vakkundig te werk kan gaan.

Gezond boeren verstand ontwikkelen in de praktijk

Tijdens de middelbare school heb jij eigenlijk altijd wel in de theorieboeken moeten duiken om te leren. Het Nederlandse schoolsysteem staat er nu eenmaal om bekend dat het overgrote deel is gebaseerd op theorie. Voor sommigen is dit fijn, voor anderen niet zo. Werken en leren in de bouw is erg aantrekkelijk als jij een beetje klaar bent met studieboeken. Hoe lekker zou het namelijk zijn als jij enorm veel kan leren door het daadwerkelijk te doen? Door te werken en leren in de bouw kan deze droom zomaar realiteit worden. Je staat namelijk vier dagen per week op projecten mee te bouwen, leert van je begeleider en andere collega’s en ziet dingen die je waarschijnlijk nooit in de theorieboeken tegen zal komen.

Kortom, door te werken en leren in de bouw ontwikkel jij jouw gezond boeren verstand door dingen te doen in de praktijk in plaats van leren uit een studieboek. Zie jij het al zitten om een leerwerktraject bij VKP te starten? Wij in ieder geval wel!

Samen bouwen aan de mooiste projecten

Droom jij er ’s nachts van om te werken op de meest uitdagende en grootste bouwprojecten in Nederland? Met een leerwerktraject jaag jij jouw dromen na. Sterker nog, je maakt ze werkelijkheid, want tijdens een bbl-opleiding in de bouw werk jij als lerend timmerman mee aan de realisatie van allerlei projecten. Jij kan je vast wel voorstellen hoe gaaf dit is in vergelijking met een dag school van acht uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags.

Van onze huidige collega’s die een leerwerktraject doen, horen we vaak dezelfde geluiden. Ze genieten ervan om te doen wat ze leuk vinden: bouwen aan grote projecten. Het mooiste hieraan is dat je dagelijks de vooruitgang ziet die je samen met je collega’s mogelijk maakt! Om het wat duidelijker te maken, geven we je een impressie van de mooiste projecten waar VKP aan meewerkt. Zie jij jezelf hier al aan bouwen?

Werken en leren in de bouw bij VKP

Laten we voor eens en voor altijd duidelijk zijn: wij zouden het ontzettend leuk vinden als jij ervoor kiest om een leerwerktraject te starten bij VKP. Bij VKP word je behandeld als volwaardig collega en krijg je dan ook diverse opdrachten van jouw begeleider op de bouwplaats. Zo houdt Benjamin, momenteel bezig met een bbl-traject bij VKP, zich bezig met de volgende dingen:

  • Het afhangen van deuren.
  • Het plaatsen van een voorzetwand.
  • Profielen en kozijnen zetten.
  • Een plat of hellend dak maken.

Bij VKP willen we jou het gevoel geven dat je er echt toe doet. We waarderen jouw inzet enorm en behandelen je daarom ook als een volwaardig timmerman. Samen met je collega’s werk je mee aan de gaafste projecten en we ondersteunen jou in alles om het ultieme doel uiteindelijk te halen: na 4 jaar een diploma behalen door maar één dag per week naar school te gaan. Ben je enthousiast geworden over een leerwerktraject bij VKP? Neem contact op met Wilma of Jan.

Jan Otte

Operationeel Directeur
0113 - 33 08 55

Wilma van de Woestijne

Hoofd Administratie & HR