Het enthousiasme en de verantwoordelijkheid die iedereen voelt binnen de organisatie. Dat maakt VKP een uniek bedrijf, volgens uitvoerder Rien van den Berge.

De inzet waarmee iedereen werkt, het enthousiasme stroomt er aan alle kanten uit.

En de gezelligheid natuurlijk, iedereen kent elkaar. Nu nog steeds, hoewel we behoorlijk hard groeien. VKP is gewoon een zeer sociaal bedrijf en Artjan en Niels halen het beste in mensen naar boven.

Hij was de zestiende naam op de loonlijst, toen Rien begon bij VKP. Inmiddels is de personeelslijst aanzienlijk gegroeid, maar de sfeer is hetzelfde gebleven, volgens Rien. “Bij andere bedrijven met zoveel werknemers, zal de ‘grote man’ niet zo snel zomaar iets tegen je zeggen. Niels en Artjan wel, die hebben altijd een woord voor je. Dat is absoluut niet om te controleren maar betrokkenheid bij wie je bent en wat je doet.”

Begonnen als timmerman groeide hij binnen VKP vrij snel door tot meewerkend voorman.

Als je ziet hoe ik binnenkwam en wat ik nu doe… bij VKP halen ze echt het beste in je naar boven.

De groei ziet hij ook niet (meer) als een bedreiging: “Ik heb altijd gezegd: ‘als we groter worden dan 50 man, ben ik weg’. Maar nu we zo hard zijn gegroeid kennen Niels en Artjan nog steeds iedereen persoonlijk. Wat we doen kan in de toekomst veranderen, maar dat niet.”