Ben je benieuwd hoe is het om als student stage te lopen bij VKP? We vragen aan Nikkie hoe ze haar stageperiode heeft ervaren.

Kun je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Nikkie Eversdijk en ik ben 19 jaar oud. Ik volg de opleiding middenkader functionaris bouw M.B.O. niveau 4 aan Curio in Bergen op Zoom en zit op dit moment in mijn eerste leerjaar. Ik ben na het behalen van mijn VMBO Kader-GT gestart op de kappersopleiding, maar mijn interesse lag toch ergens anders, zo zie je maar dat het anders kan lopen dan dat je zelf in de eerste instantie dacht.

Kan je uitleggen waarom je ervoor hebt gekozen om bij VKP stage te lopen?
Voor mijn opleiding is het belangrijk om materiaal kennis op te doen. Daarnaast is het proces van dichtbij mee maken en meewerken erg leerzaam.

Zelf vind ik prefab bouwen erg interessant. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker en VKP is een groot bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.

Wat voor stage doe je precies bij ons?
Voor mijn opleiding ben ik opzoek gegaan naar een meeloopstage voor een periode van negen weken. Graag wilde ik buiten op de bouwplaats meelopen om mijn kennis uit te breiden. Vaak gaan de werkzaamheden in de praktijk net iets anders dan in theorie. Ik ging met een goed gevoel naar buiten na de kennismaking en wist meteen dat ik de juiste begeleiding zou krijgen en veel zou gaan leren. Ik kan alle ervaring en kennis mee nemen de rest van mijn opleiding.

Welke opdrachten/werkzaamheden heb je zoal gekregen?
Ik ben de eerste vier weken in de productiehal bezig geweest met het maken van prefab scharnierkappen. Super interessant, want ik had dit nog nooit van zo dichtbij gezien. Hier heb ik onder andere geleerd hoe een prefab element in elkaar zit en hoe het word gemaakt. De andere vijf weken mocht ik mee naar de bouwplaats in Zierikzee waar de prefab wanden werden geplaatst. Daarnaast ging ik mee naar een groot project in Rotterdam, waarvoor we bezig waren met het plaatsen van gevelbekleding. Bij beide projecten mocht ik mee werken en heb ik veel geleerd!

Wat heb je geleerd van je VKP collega’s?
Van mijn VKP collega´s heb ik enorm veel geleerd. Iedereen nam de tijd om alles duidelijk uit te leggen.

Als ik iets niet snapte werd er extra aandacht aan besteed, dit vond ik heel fijn.

Ik heb onder andere geleerd hoe een prefab element gemaakt word, hoe het geplaatst wordt en hoe  gevelbekleding wordt bevestigd.

Wat vind je het leukste aan je stage?
Het leukste aan mijn stage was toch wel het buiten werken op de bouw, waar ik veel verschillend werk heb mogen doen. Het allerleukste vond ik dat ik overal zelf aan mee mocht werken en er veel aandacht aan mij werd besteed. Heel leuk was ook dat ik niet het enige meisje was, maar dat er op donderdag en vrijdag nog een vrouwelijke collega buiten werkte.

Wat is de grootste uitdaging als stagiair?
De grootste uitdaging als stagiair is toch wel het zelfstandig mee werken.

Als ik iets goeds had gedaan mocht ik het uiteindelijk zelf gaan doen en dit vraagt ook wel verantwoordelijkheid.

Bijvoorbeeld planken zagen met de machine, als je dat nog nooit eerder zelfstandig hebt gedaan is dat best een uitdaging.

Wil je ons er even aan herinneren waarom de studententijd ook alweer zo leuk is?
Het leuke van student zijn is toch wel de vrijheid die je hebt. Als je stage loopt sta je eigenlijk gelijk aan een vaste baan en de wekker gaat een stuk eerder dan wanneer je naar school gaat. Door de lange dagen ben je vaak aan het eind van de week uitgeteld.

Weet je al wat je na je opleiding wilt gaan doen?
Mijn opleiding duurt nog drie jaar, daarna zou ik heel graag nog door willen naar het HBO. De richting van werkvoorbereiding en calculatie lijken me heel interessant!

Tenslotte, wat zou je tegen volgende VKP stagiaires willen zeggen?
VKP is een mooi groot bedrijf waar je je bouwkundige kennis enorm kunt uitbreiden. Alle collega´s zijn super collegiaal en besteden veel aandacht aan stagiaires.

Je wordt meegenomen in het bedrijf en veel mag doen.

De dagen vliegen voorbij en mijn negen weken waren zo om!