Britt, Marielle en Ivie hebben zich de afgelopen maanden bezig gehouden met het samenwerkingsproces tussen VKP en haar opdrachtgevers.
Afgelopen woensdag hebben ze de resultaten van hun onderzoek gepresenteerd aan alle betrokken personen binnen VKP. Tijd om te vragen hoe ze hun stage hebben ervaren…

Waarom hebben jullie gekozen voor een stage bij VKP?
We waren vanuit onze opleiding, HBO-bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool, op zoek naar een vraagstuk in de praktijk. Helaas is het in deze tijd niet makkelijk om een passende stage te vinden. Een familielid van Mariëlle gaf de tip om eens op de website van VKP te kijken.

Toen we ons gingen inlezen werden we direct enthousiast en door de creatieve website werden we helemaal meegenomen in het verhaal achter VKP.

Onze eerste indruk was dat het een snelgroeiend en innovatief bedrijf is dat ook veel aandacht besteedt aan het welzijn van haar werknemers. Zo hebben alle VKP-ers bijvoorbeeld de mogelijkheid om te sporten in het fitcenter.

Wat voor stage hebben jullie precies bij ons gedaan?
We hebben onderzoek gedaan naar een probleem dat zich voordeed in het primaire proces binnen VKP. Op bepaalde momenten in het proces werden stukken soms niet op tijd aangeleverd waardoor planningsproblemen ontstonden bij de werkvoorbereiding, het tekenproces en de productie. Hieruit hebben we de volgende hoofdvraag geformuleerd: Op welke wijze kan het klantproces dusdanig worden ingericht dat informatiestukken tijdig worden ontvangen en kunnen worden opgenomen zodat het (productieproces, engineering, werkvoorbereiding) proces volgens planning kan verlopen binnen VKP? 

We hebben interviews afgenomen om het volledige primaire proces in kaart te brengen (vanaf aanvraag t/m oplevering). Vanuit onze opleiding was het de bedoeling om een Lean project op te zetten. Dat betekent dat wij de Lean DMAIC-methode hebben gebruikt om de grondoorzaken van het probleem naar boven te halen en zo tot een verbetering te komen.

Wat doen jullie het liefst buiten kantooruren?
Ivie
: “Naast school en stage vind ik het leuk om met vriendinnen af te spreken en te sporten. Ook vind ik het leuk om op reis te gaan, maar dat zit er nu helaas niet in”.
Mariëlle: “Buiten de kantooruren ga ik het liefst met familie of vrienden leuke dingen doen zoals op vakantie gaan, bioscoop, uiteten of zwemmen”.
Britt: “Buiten kantooruren doe ik het liefst fitnessen, winkelen, uitgaan met mijn zussen & vriendinnen, voetballen en snowboarden”.

Willen jullie ons er even aan herinneren waarom de studententijd ook alweer zo leuk is?
De studententijd is nu natuurlijk anders dan vóór de corona. Je hebt nu minder contact met je studiegenoten en kunt de leuke dingen die bij een studententijd horen nu even niet doen.

Wel is het fijn dat je nu de lessen in je joggingsbroek kunt volgen!

Normaal leer je veel nieuwe mensen kennen en zijn er vaak leuke feestjes! Daarnaast is de vrijheid als student heel fijn, je kan je eigen tijd indelen.

Weten jullie al wat je na je opleiding gaat doen?
Ivie
: “Na mijn opleiding wil ik graag gaan werken. Wat ik precies wil gaan doen, weet ik nog niet”.
Mariëlle: “Na mijn opleiding hoop ik als succesvol consultant/ adviseur aan de slag te gaan en organisaties te helpen bij soortgelijke vraagstukken”.
Britt: “Master Business in Amsterdam”.

Tenslotte, wat zouden jullie tegen toekomstige VKP-stagiaires willen zeggen? 

VKP is een leuk dynamisch en innovatief bedrijf. Je wordt als stagiaire leuk en open ontvangen. Alle medewerkers willen je graag helpen en geen vraag is teveel!