Waarom heb je besloten om de overstap van buiten (bouwplaats) naar binnen (kantoor) te maken?
Toen ik 16 jaar was had ik geen zin in school en wilde graag werken. Na 10 jaar praktijkervaring op te hebben gedaan en veel om me heen te hebben gekeken ben ik een studie Uitvoerder B&U gaan doen.

Er is vanuit de directie aan mij gevraagd of ik na deze studie interesse had in een functie op het kantoor.

Wat is er anders aan je werkzaamheden?
In de basis zijn de werkzaamheden hetzelfde gebleven. Het verschil is echter dat ik deze nu al een geruime tijd in mijn hoofd uitvoer, voordat deze op de bouwplaats plaatsvinden. Ik probeer deze zo goed mogelijk te vertalen op papier en in de planning. Daarbij zijn er tal van werkzaamheden bij gekomen. Het aansturen van collega’s en onderaannemers, controle op tekenwerk, controle op kwaliteit van de producten, controle op kwaliteit van de uitvoering en het project zo goed mogelijk laten verlopen met alle betrokkene partijen samen. Daarnaast komen er natuurlijk vergaderingen en administratieve taken bij kijken.

Welke kennis/vaardigheden, die je in het verleden hebt opgedaan, heb je mee kunnen nemen en kan je in je huidige functie goed gebruiken?
De kennis van de bouw in het algemeen, het efficiënt werken in het systeem van VKP,  het omgaan met verschillende collega’s en de kennis van materialen.

Welke nieuwe vaardigheden heb je geleerd sinds je bent gewisseld naar je huidige functie?
Vlot typen! Administratieve zaken bijhouden, digitale tekenprogramma’s beheren, begrotingen lezen, communiceren, informatie delen. Ik leer hier iedere dag weer nieuwe dingen.

Op welk vlak wil en kan je jezelf nog ontwikkelen?
Ik ben er achter gekomen dat als je ergens op uit gekeken bent, dat je er nog zo veel meer uit kunt halen. Zet een andere bril op en je ziet kansen op een andere manier. Ik kan mezelf nog op zoveel vlakken verder ontwikkelen. Als het gaat om communiceren met anderen of het vooruit richting de toekomst.

Op welke manier heeft VKP jou geholpen om een passende functie binnen het bedrijf te vinden?
Door de interesse die ze tonen, of je met plezier werkt. Zo niet, waarom is dat dan en wat kunnen we doen om dat te veranderen. De studie die ik graag wilde is in samenspraak gegaan.

Welke ontwikkelingen zie je bij VKP plaatsvinden?
Enorm veel, voornamelijk de laatste jaren groeit het bedrijf enorm met allerlei interne ontwikkelingen, nieuwe functies, verschuivingen.

Ieder krijgt de kans om te doen waar hij/zij voldaan van wordt.

Waar liggen, vanuit jouw functie gekeken, nog kansen voor VKP?
In mijn functie ontmoet ik veel mensen van verschillende partijen waar wij werkzaam voor zijn. Daarnaast ken ik veel verschillende personen uit mijn tijd op de werkvloer. Door een goede relatie op te bouwen met de juiste personen, creëert dit weer kansen voor projecten in de toekomst.

Waarom zouden mensen bij VKP moeten komen werken, stage lopen of een opleiding volgen?
Bij VKP krijg je ten eerste veel vrijheid. Op de werkvloer werk je altijd met een vaste collega met kennis van zaken, de werkzaamheden zijn afwisselend en altijd weer uitdagend.

De collega’s waarderen elkaar en het is een gemotiveerd team. Altijd jong gereedschap van Hilti en een Mercedes bus hoort bij het basispakket.

Binnen heb je veel vrijheid en ook hier kun je altijd terug vallen op een collega.
Al met al kun je bij VKP de plank niet mis slaan!

Hoe zou jij VKP, in één of twee zinnen, omschrijven?
Één team, één taak met visie op de toekomst.