Laten we samen bouwen!

Conceptueel Bouwen

HomeConceptueel Bouwen

Laten we samen Conceptueel Bouwen!

Eén van de expertises van VKP is conceptueel bouwen met hout. Doordat we als Zeeuwse producent onder andere conceptueel bouwen met hout, willen we iedereen de kans bieden om in een kwalitatief hoogwaardig gebouw te wonen of werken tegen een betaalbare prijs. Dat is namelijk onze missie. We hebben in opdracht van verschillende partners al veel prachtige projecten mogen realiseren. Zo hebben we in 2019 bijvoorbeeld bij mogen dragen aan ‘t Vrije Woonblok‘. Dit hebben wij mogen doen in opdracht van Bouwbedrijf Rijk.

Voordat we verder gaan, staan er in de optiek van VKP staan drie dingen centraal binnen deze expertise. Namelijk efficiëntie, kennisoptimalisatie en werken in (bouw)teams. We hebben te maken met een groot probleem, want er zijn te weinig woningen voor te veel mensen. Daarom denken wij er als volgt over: hoe efficiënter we werken, hoe meer huizen er gemaakt kunnen worden. Bovendien kunnen er dan meer mensen in een goed huis wonen. Deze efficiëntie zal behaald moeten worden door elkaars kennis optimaal te gebruiken. Ieder heeft z’n eigen expertise en samen komen we dus tot het beste resultaat!

VKP en Conceptueel Bouwen

Wat het concept ook is, door samen te werken naast en met elkaar passen we de opgedane kennis en ervaring van iedereen toe. En dat doen we in ieder nieuw plan. Hierin stellen wij ons multidisciplinair op. Ten eerste door mee te denken aan een optimale uitwerking van het concept. Ten tweede door deze uitwerking te produceren. In welke vorm, kleur of afmeting dan ook. Zo wordt een compleet vraagstuk uiteindelijk omgezet in een concept en wordt dit concept uitgewerkt tot eindproduct. Aangezien de klant bij ons centraal staat, gaan we voor een eindproduct waar de klant tevreden mee is.

Onze definitie van “Conceptueel Bouwen”

Om de ware betekenis van conceptueel bouwen te beschrijven, kijkt VKP in de eerste plaats naar de definitie van ‘concept’. Zo wordt ‘concept’ als volgt beschreven: con-cept; een plan, ontwerp, voorlopige formulering van een idee, ruwe schets.

Vervolgens vertalen we deze koude betekenis naar ons mooie vak. Dit voeren wij het liefst samen met jullie uit. Bij deze vertaling houden we rekening met waar we in Nederland mee te maken hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bestemmingsplannen, de welstand, sociale planvorming. Nadat we hier rekening mee hebben gehouden, kan er geconcludeerd worden dat dit begrip zich vooral afspeelt voordat er ook maar één woning wordt gebouwd. Het is namelijk vooral meedenken met onze opdrachtgevers. Zodat er uiteindelijk een juiste uitwerking van het concept gerealiseerd kan worden waarbij de klant centraal staat. We doen dit samen zodat er een kwalitatief hoogwaardig, maar toch betaalbaar idee te gerealiseerd kan worden.

Ben je benieuwd naar hoe conceptueel bouwen in ons proces wordt toegepast? We verwijzen je in dit geval graag naar de Ons Proces pagina. Hier vind je alles over hoe het er bij VKP aan toe gaat. Stuur mij hierheen!

Referentieprojecten

Samen Conceptueel Bouwen?

Wat het concept ook is, door samen te werken naast en met elkaar zoeken we naast de beste invullen van het bouwproject. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van Conceptueel Bouwen en wat VKP hierin kan betekenen? Twijfel dan niet en neem contact met ons op!

Neem contact op!
Certificeringen
Bouwende Nederland
VCA
Erkend Leerbedrijf
FSC
Contact
Kloosterpoort 1, 4421 SN Kapelle
+31 (0) 113 - 33 08 55
info@vkpbouw.com

Copyright © VKP B.V. 2022