We zijn onze reis aan het laden... Het is een groot bestand dus het kan even duren, maar de pagina opent vanzelf! Bedankt voor je geduld!Onze Reis Laten we samen bouwen... aan de toekomst! Scroll naar beneden en volg onze reis!

2003.Er is altijd een begin...

VKP werd in 2003 opgericht door de broers Niels en Artjan van Kooten.

2004.Verhuizing naar Wolphaartsdijk

2005.Verhuizing naar Krabbendijke

In 2005 werd het bedrijfsgebouw op het industrieterrein in Krabbendijke de nieuwe standplaats.

2008.Verhuizing naar Veilingweg 2 in Kapelle

In 2008 werd de veilingweg 2 in Kapelle omgetoverd tot het nieuwe hoofdkwartier, waar we tot op de dag van vandaag nog steeds onze werkzaamheden uitvoeren.

2012.VKP Bedrijfsfilm

De eerste VKP bedrijfsfilm!

2013.Uitbreiding Veilingweg 2

In 2013 werd de veilingweg 2, aan de achterkant, uitgebreid met een extra productiehal.

2015.Wijziging Huisstijl

In 2015 bleek, na een uitgebreide analyse, dat de huisstijl een onjuist beeld gaf van VKP. Deze communiceerde niet voldoende waar we voor stonden en wat we precies deden. Daarom is hierna besloten deze te wijzigen naar de huidige huisstijl.

2015.VKP Animatie

Wat houdt dat totaalpakket van VKP nou precies in?

2016.Uitbreiding Kloosterpoort en Verhuizing Kantoor

In 2016 werd de onze locatie aan de veilingweg uitgebreid met een nieuw kantoor en productiehal aan de Kloosterpoort. Dit prachtige pand is tot op heden nog steeds ons kantoorpand.

2017.Innovatie HSB-lijnen

In 2017 werden, in opvolging van onze oude HSB-tafels, onze huidige HSB-lijnen ontwikkeld. Deze zijn bewust gekozen met het oog op verdere industrialisering en robotisering in de toekomst.

2018.Overname Timmerfabriek Brouwer

In 2018 nam VKP Timmerfabriek Bouwer in Kruiningen over. Dit mede om onze opdrachtgevers nog beter te kunnen ontzorgen. Naast houtskeletbouw, ruwbouw timmerwerk en gevelbekleding produceerden we vanaf dit moment ook zelf houten kozijnen.

2019.Aankoop Vrachtwagen VKP

Om het transport voor onze opdrachtgevers nóg beter te kunnen verzorgen, werd begin 2019 een nieuwe VKP vrachtwagen aangeschaft.

2019.Uitbreiding Veilingweg 4

Begin 2019 werd het pand naast Veilingweg 2 ook in gebruik genomen.

2019.Nieuwbouw Amfoor 8

In verband met de centralisatie van onze verschillende locaties, is aan de Amfoor 8 in Kapelle, begin 2019, een nieuwe productiehal gebouwd.

2019.Aankoop CNC-Gestuurde Zaag

Om het zaagproces, binnen onze productie, grotendeels te automatiseren hebben we in april 2019 een nieuwe CNC-gestuurde opdeelzaag aangeschaft.

2019.VKP Film | Laten we samen bouwen!

Laten zien wie we zijn als bedrijf, dat was het doel van deze film. Bij VKP bouwen we met hout. Wat we doen is dus niet zo uniek, maar met welke mensen we dat doen wél!

2019.VKP Academy

Medio 2019 zijn we binnen VKP begonnen met een initiatief genaamd de "VKP Academy". Dit wil zeggen dat alle VKP-ers de mogelijkheid krijgen om zichzelf binnen het bedrijf verder te ontwikkelen of om te scholen. Daarnaast werken we nauw samen met BouwMensen, de Hogeschool Zeeland, de Avans Hogeschool Breda en het Markiezaat College. Er zijn verschillende mogelijkheden voor studenten om bij ons een stage of werk-leer traject te doorlopen. Wil je meer weten over deze mogelijkheden? Klik dan hier!

2019.Grafitti / Muurschilderingen Hoofdkantoor

In 2019 werden verschillende muren van ons hoofdkantoor, tijdens de kerstvakantie, voorzien van grafitti/muurschilderingen. In de grote vergaderzaal is één hele wand beschilderd met onze VKP superheld. In beide kantoortuinen zijn vervolgens, boven de kozijnen, drie schilderingen van typische VKP handelingen geplaatst. Tot slot werd er in het kantoor van Artjan een schildering aangebracht waarop Einstein bedenkelijk naar een baksteen kijkt.

2019.Daag Me Uit Competitie

Eind 2019, begin 2020 zijn we binnen VKP begonnen met een initiatief genaamd: "Daag me uit!". Gedurende het hele kalenderjaar kunnen VKP-ers punten verdienen door elkaar uit te dagen voor challenges die ze zelf bij inschrijving hebben opgegeven. Ook zijn er punten te verdienen met de "VKP Mijlpalen". Dit zijn uitdagingen of opdrachten vanuit VKP, zoals het wassen van een VKP auto of bus. Degene die aan het einde van het jaar op plek 1 t/m 5 staan winnen mooie prijzen. Voor meer informatie, tussenstanden en uitdagingen klik hier!

2020.VKP Fitcenter

Fysieke en mentale gezondheid staat bij VKP hoog in het vaandel. Aan de Veilingweg 4 bouwen we daarom ons eigen VKP Fitcenter. Waar alle VKP-ers iedere dag samen kunnen sporten. Een bijdragen aan de gezondheid, maar ook aan de teamspirit!

2020.LED Verlichting

Eén van onze bedrijfsdoelstellingen was om ervoor te zorgen dat alle gebouwen verlicht worden d.m.v. van LED verlichting. We zijn hard bezig met het behalen van deze doelstelling!

2020.Toelevering en Herinrichting Zagerij

Om ons interne proces en workflow nog meer te optimaliseren is ervoor gekozen om onze toelevering en zagerij opnieuw in te richten. Er is aan de Veilingweg 2 een nieuw kantoor gebouwd, vanuit hier zal de toelevering gecoördineerd worden. Op de aanrij routes richting ons kantoor staat nu nog duidelijker vermeld dat de leveranciers zich aan de Veilingweg 2 moeten melden. Ook is de gehele lengtehout zagerij opnieuwe ingericht.

2020.PMS Systeem

Paralel aan de optimalisatie de toelevering, loopt ook de optimalisatie van onze interne workflow. Om alle werkzaamheden in onze productiehallen vlekkeloos op elkaar te laten aansluiten word er gewerkt aan een gloednieuw en op maat gemaakt PMS systeem. Hiermee kunnen alle productiemedewerkers, zagers, heftruckchaufeurs en werkvoorbereiders nog beter en effectiever met elkaar communiceren.

2020.Machinale Inrichting Timmerfabriek Fase 1

Tijd voor een gloednieuwe machinale inrichting van de timmerfabriek! Het laatste stuk op de oude machines werd gekort door de man die er het meeste achter stond! Het eerste deel (fase 1) van de machines is geleverd en geïnstalleerd door Bos Machines BV. Bestaande uit een kort- en schaaflijn en een lijm machine. Nu op naar fase 2! .

2020.VKP Cultuur

Wat voor bedrijf willen we zijn en blijven? Hoe gaan we met elkaar om? Wat kenmerkt een echte VKP-er? Allemaal vragen die op het eerste oog simpel lijken, maar dat zeker niet zijn. We hebben in één oogopslag gevisualiseerd wie we zijn, waar we voor staan, wat ons verbindt en hoe we met elkaar omgaan.

2020.BouwWorks

BouwWorks is een software oplossing ter ondersteuning van al onze logistieke, administratieve en organisatorische processen. Het is op dit moment één van de meest uitgebreide ERP oplossingen op de markt (waarbij alle functionaliteit geïntegreerd in het systeem zit!).

2020.VKP Foodcenter

Aan de Veilingweg 4 zijn we bezig om een compleet nieuwe kantine in te richten, genaamd het "VKP Foodcenter". Eén centrale plek waar alle VKP-ers samen, voor een betaalbare prijs, gezond kunnen eten.

2020.Niet zo snel! Hier bouwen wij aan de toekomst!

Dat we met hoog tempo aan de weg aan het timmeren zijn... dat is wel duidelijk. Toch moeten we je hier even tegenhouden! Je hebt vanaf hier uitzicht op onze komende plannen en ontwikkelingen. Bij iedere nieuwe ontwikkeling of het behalen van een doel bouwen we een nieuw stuk van onze toekomst en zal er dus een nieuw stuk van de kaart toegankelijk worden.

Weten wanneer er een nieuw stuk van de kaart beschikbaar komt?

Volg ons dan via LinkedIn, Facebook, Instagram en onze website!