Laten we samen bouwen!

Gevelbekleding & Steenstrips

HomeGevelbekleding & Steenstrips
VKP
  1. VKP Bouw Roompot Goes Gevelbekleding
  2. 2

Uitstraling

De gevel bepaalt in sterke mate de uitstraling en het gezicht van een gebouw. Het is daarnaast belangrijk dat een gevel voldoet aan de gestelde eisen om in het gebouw te wonen of te werken. Dat vereist kennis en ervaring op het gebied van gevelbekledingen en de daarbij behorende systemen en de plaatsing hiervan. VKP ontzorgt u hierin en garandeert deze gevels. In nauwe samenspraak selecteren wij desgewenst de juiste gevelmaterialen voor uw gevel, wij optimaliseren en engineeren deze gevel, denken in oplossingen en zorgen voor de juiste logistiek.

Minerale Steenstrips

Gevels isoleren en vormgeven met minerale steenstrips. Het is een methode die meer en meer wordt toegepast bij de meest uiteenlopende bouwprojecten. Er zijn verschillende redenen waarom de steenstrip de afgelopen jaren zo populair geworden is. Ze bestaan voor het grootste gedeelte uit dezelfde componenten als de conventionele gevelstenen, maar zijn dunner, duurzamer, onderhoudsarm en bieden totale ontwerpvrijheid.

Het onderhoudsarme karakter van een gevel met minerale steenstrips heeft geen metselwerkvoegen, vereist geen onderhoud van dilatatievoegen en schilderonderhoud. De CO2-uitstoot bij de productie van een gevel met minerale streenstrips is slechts 20% van een gevel met een conventionele opbouw. Daarnaast kost de productie 2x minder energie.

De steenstrips zijn optisch niet van echt metselwerk te onderscheiden en de architectonische vrijheid is eindeloos. De architect of vormgever heeft een onbeperkte keuze uit kleuren en oppervlakte structuren.

De keramische steenstrips die wij verwerken kunnen worden gebakken of ze worden gezaagd of gespleten uit traditionele gevelstenen. Keramische steenstrips hebben een dikte van 11 tot 25 mm, terwijl minerale steenstrips slechts 4 tot 8 mm dik zijn. Minerale steenstrips worden geproduceerd uit minerale grondstoffen, zoals zand en kwarts. Het bindmiddel is een polymeerdispersie. Eventueel kunnen kleurpigmenten of andere additieven worden toegevoegd. De strips zijn met verschillende oppervlaktestructuren leverbaar. Brandveilig zijn ze ook, want ze vallen in Brandklasse A (onbrandbaar). Minerale steenstrips worden gedroogd op 60 C en niet gebakken op 1000 C, zoals baksteen. Hierdoor is de C02-uitstoot bij de productie van een gevel met minerale steenstrips slechts 20% van een gevel met een conventionele opbouw. Daar bovenop komt de besparing in transport gerelateerde C02-uitstoot. De productie van een buitengevelisolatiesysteem met minerale steenstrips kost drie keer minder energie dan de productie van een conventionele gevelopbouw en veroorzaakt vijf keer minder C02- emissie.

Minerale steenstrips in combinatie met prefab HSB-elementen resulteert in minder overlast op de bouwplaats, een verduurzaming van de bestaande voorraad en komt u met lagere kosten tot een hoger kwaliteitsniveau. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de bewoner centraal blijft staan.

Wij produceren houtskeletbouw (HSB) elementen onder geconditioneerde omstandigheden en werken deze desgewenst volledig af. Minerale steenstrips, houten gevel- of vlakke plaatbekledingen, maar ook houten kozijnen, ramen en deuren worden direct in de fabriek gemonteerd. Mede dankzij de ontwerpvrijheid, zorgen de minerale steenstrips voor een prachtige uitstraling, zoals bij het onderstaande project:

Soorten Gevelbekleding

VKP verzorgt voor u diverse soorten gevelbekleding. Wij denken mee en engineeren uw complete gevel. Door jarenlange ervaring en de vele contacten in de wereld van gevelbekleding kan VKP u deskundig adviseren en ondersteunen waar nodig. Naast minerale steenstrips verzorgen wij nog vele andere soorten gevelbekleding zoals:

Vezelcement zoals Eternit, Cembrit
Geperste minerale wol plaat zoals Rockpanel
HPL of Volkern zoals TrespaPlastica
Aluminiumcomposiet zoals AlucobondAlucoil
Hout polymeer composiet zoals Werzalit
Kunststof gevelbekleding zoals Keralit
Houten gevelbekleding zoals Accoya, Lariks, Cedar, Vuren, Hardhout, Multiplex etc.

Te kleine of te grote opdrachten kennen wij niet en uitdagingen gaan wij niet uit de weg. Hoe eerder in het traject wij mee kunnen denken hoe meer u als aannemer en als eindgebruiker mee kan profiteren van onze jarenlange ervaring en vakkennis.

Montage en Bevestigingsmethoden

Er zijn verschillende soorten bevestigingsmethoden voor de montage van gevelbekleding. Een juiste montage en toepassing is van essentieel belang voor de duurzaamheid en levensduur van de gevel. Voorbeelden van bevestiging:

Uw voordelen voor uitbesteding

Minder werkvoorbereidingstijd
Vooraf de kosten en het te realiseren resultaat inzichtelijk
Minder know-how en kenniskosten
Kwalitatief hoogwaardig timmerwerk
Meer
capaciteit
Verleggen van
garanties
Certificeringen
Bouwende Nederland
VCA
Erkend Leerbedrijf
FSC
Contact
Kloosterpoort 1 4421 SN Kapelle
+31 (0) 113 - 33 08 55
info@vkpbouw.com

Copyright © VKP B.V. 2020