Houtskeletbouw (HSB)

HSB apart

In Nederland en België wordt houtskeletbouw, afgekort HSB, steeds meer toegepast. Hout is een licht, sterk en duurzaam materiaal met een hoge isolatiewaarde. HSB is snel en zorgt voor minder materiaal en minder mensen op uw bouwplaats. VKP engineert, produceert en monteert de HSB-elementen. Door alles in eigen hand te houden zorgt dit voor een totale ontzorging van onze opdrachtgevers. VKP verzorgt met name elementen ten behoeve van gevels in het verlengde van onze andere activiteiten. Uiteraard kunnen wij ook dakelementen en andere prefab elementen verzorgen.


Engineering
De mogelijkheden met houtskeletbouw zijn eindeloos. Ons werk is dan ook altijd maatwerk en goed contact met onze opdrachtgever is zeer belangrijk. VKP denkt mee, is betrokken, helpt mee en optimaliseert waar mogelijk. Een goede voorbereiding is enorm belangrijk bij houtskeletbouw. Wij besteden veel energie en aandacht aan voortraject en de organisatie van het werk om opdrachten zo efficiënt en goed mogelijk uit te voeren. Wij verzorgen hoogwaardig kwalitatief teken- en rekenwerk en zorgen dat u als opdrachtgever een goede inzage heeft in ons proces.

 

 

Productie
VKP heeft een ruime werkplaats en opslagterrein en beschikt over moderne machines om te werken onder optimale omstandigheden. Hierdoor kunnen wij zorgdragen voor een kwalitatief hoogwaardige productie. De plaatsing van de kozijnen, elektra en installaties kunnen wij meenemen in de fabricage van de elementen. Uit ervaring weten wij dat de meeste HSB leveranciers slechts de fabricage van de elementen voor hun rekening nemen. Wij zijn ervan overtuigd dat de plaatsing van de elementen net zo belangrijk is als een nauwkeurige fabricage.

 

Plaatsing
Compleet ontzorgen is naar onze mening alleen mogelijk als het traject van begin tot eind in beheer wordt genomen, om onder meer het risico op tekortkomingen en fouten in de afstemming te voorkomen. Door onze ruime ervaring plaatsen wij onze HSB elementen vaak sneller dan wanneer de aannemer dit zelf op zich neemt. Dit biedt financiële voordelen, minder bouwtijd, minder kosten aan aanverwante zaken als steigerhuur en dergelijke. Uiteindelijk is het doel om de hoogst mogelijke kwaliteit te behalen en besparing van tijd en geld voor onze opdrachtgever.